De nyeste opskrifter og tips




Råcreme

Print Friendly and PDF
Råcreme er egnet tilbehør til mange desserter. Blandt andet frisk frugt (abemad) og henkogt frugt er det virkelig godt til. Pasteuriserede æggeblommer, købes kun i pakker med 6 bægre. Man kan bruge de øvrige æggeblommer til f.eks. hvid chokolademoussehjemmelavet jordbærisjordbær rabarber triflikagecremegrundlovsdessertnougatislakridsparfaitgiandujachokolademoussekoldskållune æblekager med kanelis eller til at legere (liere) sauce med, f.eks. bearnnaise eller citronsauce, og så kan man lave mayonnaise aioli.
  • 1/4 piskefløde
  • 1 bæger pastueriserede æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • Kornene fra 1/2 stang vanille, eller 1 tsk vanillesukker
Pisk fløden til flødeskum. pisk æggeblommer med sukker og vanille til en tyk luftig æggesnaps (den skal være helt lysegul og der skal ikke være hele sukkerkorn  i)

Bland flødeskummet i æggesnapsen, ikke omvendt. Det er ulogisk, fordi man højst sandsynligt vil piske æggesnaps i en lille sål, men gør det i en stor, og kom flødeskummet i æggesnapsen. Gør man det omvendt, vil råcremen blive tynd og flydende. Gør man det rigtig, får den cremekonsistens.

Anne

2 kommentarer:

  1. hvorfor bruge pastueriserede blommer?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej, tak for din respons. Hvis man bruger pasteuriserede æggeblommer, er man garanteret fri for salmonella, og andre sygdomsfremkaldende bakterier. Det skulle man i teorien også være, med hensyn til friske æg i dag. Men hvis man vil være helt sikker, så skal man bruge pasteuriserede æg, i stedet for rå æggeblommer, -hvider eller hele æg, når man ikke varmebehandelr retten.

      Slet