De nyeste opskrifter og tips




Grundlovsdessert

Print Friendly and PDF

Grundlovsdessert hedder højst sandsynligt sådan på grund af farven og fordi det er sæson for rabarber. Min mor serverede den for 30-35 år siden for min morbror, som sagde 'Hvad har man dog gjort for at fortjene en så vidunderlig dessert'. Døm selv :-)
  • 400 g rabarber
  • 3-4 spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl fløde
  • 1 stang vanille
  • 3 tsk sukker
  • 2 blade husblas
  • 1 æggehvide (pasteuriseret)
  • 1½ dl piskefløde (pisket til skum)
Rens rabarber og skær dem i ca. 1 cm stykker. Læg stykkerne i et ovnfast fad, og drys et jævt lag sukker over dem. Bag dem ved 160 grader i ca. 20 minutter. Lad dem køle helt ned. Kog de 2 dl piskefløde op. Skrab kornene ud af vanillen og skil kornene ad ved at skrabe dem rundt i 1 tsk sukker. Kom både korn og den hele stand de er skrabet ud af ned i fløden. Lad det hele småkoge et par minutter. Pisk æggeblommerne til æggesnaps med 3 tsk sukker. Pisk til den er helt lysegul og der ikke er synlige sukkerkorn. Tag vanillestangen op, og hæld den varme fløde ned i æggesnapsen i en tynd stråle og under kraftig piskning. Kom det hele tilbage i gryden og opblød husblassen direkte i gryden, det kan den sagtens, når væsken er varm. der skal dog piskes kraftigt og det må ikke koge igen. Sæt cremen i køleskabet. Inden servering piskes æggehviden stiv og vendes i cremen. Nogle blander også flødeskummet i cremen, men man kan lægge den øverst, som ren flødeskum.

Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar