De nyeste opskrifter og tips




Provancalsk Lammegryde

Print Friendly and PDF

En ret rig på smagsindtryk, rigtig god til gæstemad, da den passer sig selv 1½ times tid. Retten er fryseegnet.
  • 400-500 g lammekød i tern (jeg skar selv fra en lammekølle)
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 5-6 store tomater
  • 500 g cherrytomater
  • 1 fennikel
  • 3 gulerødder
  • 5 små røde peberfrugter i halve (eller 2 almindelige i tern)
  • 8 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 3 kviste rosmarin
  • 3 kviste timian
  • 1 laurbærblad
  • 4 peberkorn
  • salt
  • 500 g små kartofler
  • masser af friske oregano blade
  • masser af friske timianblade
  • olivenolie
  • salt
Skær lammekødet af køllen, og skær det i tern, hvis det ikke er købt som tern. Brun ternene af i olie i en tykbundet gryde. Flå de store tomater, se evt. her, skær dem i både, fjern stilken og skær bådene i tern. Kom tomat i gryden med lammekødet, når kødet er brunet af. Kom hakket hvidløg, chili, rosmarin, timian, peberkorn, laurbærblad og salt ved, skru ned for blusset, så retten kun akkurat simrer. Lad den simre i ca. 1½ time, eller til kødet er mørt. Skær auberginen i skiver og udvand skiverne med salt. Gøres nemmest ved at stable skiverne med salt imellem. Lad dem udvande mindst 30 minutter. Skyl, eller tør saltet af aubergineskiverne og skær skiverne i tern. Steg ternene i olivenolie på en pande. Pil skalotteløgene og brun også dem på samme pande. Skær gulerødder i skiver, de små peberfrugter halvt over, eller de store pebere i tern, skær courgetten samt fenniklen i tern. Alt sammen inklusiv auberginetern og skalotteløg kommes i gryden, når der er ½ time tilbage af den samlede tid. Sørg for at gryden kommer i kog igen og lad den simre den sidste ½ time med alle grøntsagerne. Skyl kartofler rene for jord og snavs, skær dem i halve, kom timian og oregano blade, salt og olivenolie og steg dem i et ovnfast fad 30-35 minutter ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar